ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Κόκκινα Φανάρια» στη σκηνή Κοτοπούλη

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013,  19:48 

Από τις 17 Ιανουαρίου

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του '60, που γράφτηκε αρχικά για το θέατρο, προσαρμόστηκε στη συνέχεια σε κινηματογραφικό σενάριο και ξαναγράφτηκε ως μιούζικαλ, ζωντανεύει ξανά στη σκηνή Κοτοπούλη. Ο λόγος για το έργο του Αλέκου Γαλανού, «Τα κόκκινα φανάρια» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο από τις 17 Ιανουαρίουσε μία σύγχρονη εκδοχή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Μετά το «Bossa Nova» και τον «Τιτανικό» ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο σκηνοθετώντας μία σύγχρονη παράσταση για την ανθρώπινη αλήθεια πίσω από το ψυχρό πρόσωπο της πορνείας.

Στα δωμάτια του «σπιτιού» της Μαντάμ Παρή, ζουν πέντε γυναίκες, η καθεμιά με τη δική της προσωπική ιστορία. Αδιέξοδοι έρωτες, μυστικά και πάθη αποκαλύπτονται στην πραγματική τους διάσταση όταν ο νόμος θα επιβάλλει το κλείσιμο των «σπιτιών» και ο δρόμος με τα κόκκινα φανάρια και τα καμπαρέ θ' αδειάσει.

Η διασκευή του έργου για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου έχει στηριχτεί τόσο στο θεατρικό έργο, στην κινηματογραφική ταινία και στο μιούζικαλ αλλά και σε άλλες πηγές σχετικά με την ιστορία της Τρούμπας και τη ζωή στους οίκους ανοχής, καθώς και σε μαρτυρίες ιερόδουλων.

Τη διασκευή και τη δραματουργική επεξεργασία υπογράφει η Έρι Κύργια, τα σκηνικά και τη χορογραφία ο Κωνσταντίνος Ρήγος, τα κοστούμια η Νατάσα Δημητρίου, τη μουσική ο Δημοσθένης Γρίβας, τους φωτισμούς ο Αλέκος Γιάνναρος.
Στην παράσταση παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Νίκος Ψαρράς κ.α.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου