ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Όχι στη συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων στα ΜΜΜ

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 | 9:09 μ.μ.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς εξέδωσαν η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και Γραμματεία Μέσων Μεταφοράς του ΠΑΜΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα δεν τους ταλαιπωρούν οι αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΜ που γίνονται για να αποτρέψουν τη σε βάρος τους αντιλαϊκή βαρβαρότητα. Μας ταλαιπωρεί όλους και μας βασανίζει η κυβερνητική πολιτική. Μας ταλαιπωρεί η συνεχής αύξηση των εισιτηρίων, την ίδια ώρα που το εισόδημά μας μειώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Μας ταλαιπωρούν τα εκατοντάδες οχήματα που δεν κινούνται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, οδηγών, τεχνικών, οι περικοπές των δρομολογίων και των διχτύων, με αποτέλεσμα να περιμένουμε ώρες στις στάσεις. Μας ταλαιπωρεί η πολιτική που θέλει τα μέσα μαζικής μεταφοράς "χρυσωρυχεία" για τις πολυεθνικές.
Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την προσπάθεια της κυβέρνησης και των καλοπληρωμένων παπαγάλων της, των ποικιλώνυμων εκπροσώπων του κεφαλαίου, που ορέγονται για λογαριασμό τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να φαγωθούμε οι εργαζόμενοι μεταξύ μας.
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα σε κοινό αγώνα για:
  • Μείωση εισιτηρίων, κατάργηση εισιτηρίου για άνεργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές, απλήρωτους εργαζόμενους κλπ.
  • Επιστροφή όλων των απολυμένων, μεταταχθέντων, άμεσες προσλήψεις οδηγών, τεχνιτών κλπ.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών, για παράδοση των σταθμών, επεκτάσεις γραμμών.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ με επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν τη μείωση μισθών.
  • Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας ΜΜΜ με κατάργηση των νόμων για ιδιωτικοποίηση ξεκινώντας από την τεχνική βάση του ΟΣΕ.
Τα αιτήματα αυτά αποτελούν βάση για ενιαία δράση τόσο των εργαζόμενων στα ΜΜΜ όσο και συνολικά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Γι αυτό η ΕΓ του ΠΑΜΕ καθώς και οι γραμματείες του ΠΑΜΕ στα ΜΜΜ εκφράζουμε την επιφύλαξή μας και την ανησυχία μας για τον τρόπο που οι πλειοψηφίες των σωματείων χειρίζονται και το πλαίσιο των αιτημάτων βάζοντας ως μόνο αίτημα τη μη εφαρμογή του ενιαίου και τις μορφές πάλης προχωρώντας σε αποσπασματικούς και ασυντόνιστους αγώνες. Μια τέτοια στάση και πρακτική ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να στηρίξουν το πλαίσιο αυτό βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διάσπαση των εργαζομένων και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ – ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
ΦΤΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

ΠΗΓΗ: http://www.osybusdrivers.com/2013/01/blog-post_7859.html#ixzz2Ik2do2wj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου