ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ο Vladimir Yakunin, πρόεδρος των ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD), εξελέγη ομόφωνα ως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC)


Ο Vladimir Yakunin, πρόεδρος των ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD), εξελέγη ομόφωνα ως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων (UIC), σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι.

Yakunin διαδέχεται τον Satoshi Seino, πρόεδρος του JR East, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον κ. Yoshio Ishida τον περασμένο Ιούλιο. Ο αντιπρόεδρος της JR East κατείχε την προεδρία από το 2009.
Yakunin εκλέχτηκε για  μια διετή θητεία, με δυνατότητα για διετή επέκταση, και κατά τη διάρκεια εισαγωγική ομιλία του ως πρόεδρος, ευχαρίστησε τους προκατόχους του για το έργο τους, καθώς και τα μέλη για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του.
Yakunin περιγράφεται επίσης το όραμά του για την κατεύθυνση της UIC, ένας οργανισμός του οποίου το έργο είπε θα πρέπει να προσανατολίζονται προς τρεις βασικές αρχές: τη συμμετοχή, την ένταξη και την καινοτομία. Με βάση αυτές τις αρχές, είπε ότι η οργάνωση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην συμμετοχή στη δημιουργία της παγκόσμιας πολιτικής μεταφορών των σιδηροδρόμων στον κόσμο, την εναρμόνιση και ενοποίηση των προτύπων, την δημιουργία και την εφαρμογή εναρμονισμένων συστημάτων πληροφορικής, τον καθορισμό του δικτύου των διεθνών διαδρόμων συνδυασμένων μεταφορών, καθώς και μείωση των αρνητικών επιπτώσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών στο περιβάλλον.
«Είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων της UIC να ενισχύσει την παγκόσμια θέση της, να ενισχύσει την αρχή της ένωσης, να αυξήσει την αναγνώρισή της στη διεθνή αγορά μεταφορών και την οικονομική κοινότητα και την εξασφάλιση της μέγιστης αποτελεσματικότητας του για μέλη της UIC," δήλωσε ο Yakunin.
«Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας, της ασφάλειας και της ενέργειας οδηγεί σε αύξηση των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών. Βλέπουμε μια πραγματική αναγέννηση των σιδηροδρόμων που συνδέονται με την αυξανόμενη κατανόηση της απόδοσης και των δυνατοτήτων των σιδηροδρομικών μεταφορών."
Yakunin πρόσθεσε ότι τα βασικά ζητήματα για την UIC για τα επόμενα δύο χρόνια θα περιλαμβάνουν την ασφάλεια των τρένων και την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την πιστοποίηση των προϊόντων των σιδηροδρόμων, ενώ ένας πολύ σημαντικός στόχος παραμένει η ανάπτυξη των παγκόσμιων διαδρομών  μεταφορών.
"Η ανάπτυξη της UIC πρέπει να προχωρήσει με βάση τη διαφάνεια όλων των διαδικασιών και την ενεργό συνεργασία, όχι μόνο στο εσωτερικό της Ένωσης, αλλά και με άλλους διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο Yakunin.
• Ο κ. Mauro Moretti, διευθύνων σύμβουλος της ιταλικών σιδηροδρόμων (FS), ανανεώθηκε ως UIC αντιπρόεδρος, ενώ ο κ. Jean Pierre Loubinoux επανεξελέγη γενικός διευθυντής.
Συντάχθηκε απο τον Kevin smith


ΠΗΓΗ :  http://sidirodromikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου