ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για τους απλήρωτους εργαζόμενους της «EUROMEDICA» στην Κοζάνη


Το θεμα των απλήρωτων εργαζομένων στις δύο κλινικές της «EUROMEDICA» στην Κοζάνη, έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Οπως αναφέρουν οι 90 εργαζόμενοι βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση ενώ ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της EUROMEDICA. Ρωτούν τους υπουργούς τί μέτρα θα λάβουν ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και να σταματήσουν οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν την οποιαδήποτε συμμετοχή όταν προσέρχονται για εξετάσεις.
Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Προβλήματα εργαζομένων στις κλινικές της «EUROMEDICA» στην Κοζάνη.
Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι στις δύο κλινικές της «EUROMEDICA» στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Οι περίπου 90 εργαζόμενοι ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Μετά από ομόφωνη απόφαση που πήραν σε συνέλευση τους, αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κήρυξε το κλαδικό Σωματείο Βορείου Ελλάδας. Διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς τις μειώσεις μισθών που προσπαθεί να επιβάλει η εργοδοσία.
Να σημειώσουμε ότι απλήρωτοι για το ίδιο χρονικό διάστημα παραμένουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα της EUROMEDICA που δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας πανελλαδικά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εργαζόμενων «EUROMEDICA» στο Νοσοκομείο Παναγία στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή οι ασφαλισμένοι που προσέρχονται για εξετάσεις πέρα από αυτά που καταβάλει το ασφαλιστικό τους ταμείο πληρώνουν και από την τσέπη τους συμμετοχή 15% για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα ενώ όταν χρειαστεί να νοσηλευτούν οι μεν ασφαλισμένοι του ΟΓΑ πληρώνουν 50% επί του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου (ΚΕΝ) ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουν πλέον 30%, με βάση τον τελευταίο εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου ΙΙΙ.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), που συνεχίζει την ολόπλευρη ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της υγείας μέσω της υποβάθμισης του δημόσιου τομέα και των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στον όμιλο «EUROMEDICA» και να διασφαλιστεί πλέον η τακτική μηνιαία καταβολή των αποδοχών, και τα πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
  • Να σταματήσουν οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν την οποιαδήποτε συμμετοχή όταν προσέρχονται για εξετάσεις, θεραπείες και νοσηλεία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.
ΠΗΓΗ: http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου