Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

                                              
                                              ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ:                                                                                                     
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ                                           
·         1 ½ κιλό αγριογούρουνο                                         
·         1 κούπα λάδι
·         2 κούπες μαυροδάφνη
·         αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα
για τη σάλτσα:
·         1 κούπα κόκκινο κρασί
·         1 κουτ. σούπας corn flour (άνθος αραβοσίτου, που λένε)
·         και ζουμί από το κρέας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απο το  βράδυ μαρινάρουμε το κρέας με κόκκινο κρασί. Δηλαδή το βρέχουμε με μαυροδάφνη και το διατηρούμε στο ψυγείο, όλο το βράδυ.
Την άλλη την ημέρα, βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα, όσο να σκεπαστεί ο πάτος, και λίγο παραπάνω. Σωτάρουμε το κρέας, μόλις αρχίσει να τσιρτσιράει το λάδι. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 10 λεπτά, για να "θωρακιστεί" καλά το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , μπαχάρι, και αφού ανακατέψουμε 2-3 φορές, σβήνουμε το φαγητό με κρασί (μαυροδάφνη). Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει στο κρασί του, 2 ώρες περίπου.
Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, παίρνουμε αρκετό ζουμάκι, για να φτιάξουμε την σάλτσα σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι.
Διαλύουμε μια κουταλιά κορν φλάουρ σε λίγο κρασί και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, μαζί με το ζουμί του αγριογούρουνου. Ανακατεύουμε διαρκώς, για να μην σβολιάσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε και το κρέας, και τα αφήνουμε να βράσουν ακόμη 10 λεπτά όλα μαζί.

                                                                                                        Καλή όρεξη!