ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

400 παιδιά απελευθερώθηκαν από καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία χρυσού


Εκατομμύρια παιδιά θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης σε όλο τον πλανήτη
Σχεδόν 400 παιδιά, θύματα σωματεμπορίας, απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που συντόνιζε η Ιντερπόλ, στην Μπουρκίνα Φάσο. Τα παιδιά απελευθερώθηκαν από καταναγκαστική εργασία σε ορυχεία χρυσού. Στην πλειοψηφία τους είναι αγόρια και εργάζονταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Μπουρκίνα Φάσο. Θύματα και αυτά, όπως και εκατομμύρια παιδιά κυρίως σε Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική, της κυριαρχίας των καπιταλιστικών σχέσεων στον πλανήτη, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ορυκτού πλούτου.
«Εργάζονταν κάτω από ακραίες συνθήκες, χωρίς αέρα, σε τρύπες εξόρυξης μέχρι και 70 μέτρα βάθος, χωρίς μισθό ή εκπαίδευση», είπε o εκπρόσωπος της Ιντερπόλ.
Μερικά από τα παιδιά, που είχαν έρθει από το γειτονικό Νίγηρα, είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με την Ιντερπόλ.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διεξήχθη στα τέλη Οκτώβρη, συνελήφθησαν 73 άτομα τα οποία κατηγορούνται για εμπορία παιδιών και καταναγκαστική εργασία.
Η Δυτική Αφρική έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στον κόσμο. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, στην περιοχή αυτή τα παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για καταναγκαστική εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση. Πολλά επίσης στρατολογούνται διά της βίας και συμμετέχουν σε ένοπλες συγκρούσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου